دوره سازهای ایرانی:
در دوره سازهای ایرانی سعی میشود توضیحاتی درباره رپرتوار آموزشی و روندکلی فراگیری سازهای کلاسیک ایرانی بیان شود تا آگاهی و چشم انداز مختصری از مسیر پیش رو به هنرجوی عزیز داده شود.
به این ترتیب هدف در اینجا نمایان کردن چشم اندازی کوتاه برای آگاهی هنرجو از فرآیند اموزشی ساز خود میباشد.
در یک بیان کلی، نوازندگی و خوانندگی را از نظر مهارتی میتوان به 4 مرحله تقسیم کرد:
1-دوره ابتدایی 2-دوره متوسطه 3-دوره عالی 4-دوره فوق عالی
هر یک از این دوره ها بسته به ساز مورد نظر میتواند دارای یک زمان مخصوص به خود باشد.اما شاید بتوان بیان کرد که دوره های ابتدایی و متوسطه حدود دو تا سه سال،دوره عالی حدود سه سال و دوره فوق عالی هم دارای درجات مختلفی است که زمان مخصوص به خود را دارد.
در هریک از این دوره ها قسمت های متفاوتی از رپرتوار آموزشی(برنامه و مراجع آموزشی) برای آموزش ساز به هنرجو آموزش داده خواهد شد.
رپرتوار آموزشی موسیقی ایرانی را میتوان به سه قسمت تقسیم کرد:
1-اجراهای قطعات و اتودهای ریتمیک دوره های ابتدایی و متوسطه:
این مرحله شامل آشنایی با تکنیک ها و مبانی نظری پایه ای برای فراگیری ساز میباشد.کتابها و جزوات بسیاری برای این مرحله چاپ و منتشر شده،اما همگی این تالیفات دارای اهمیت و مناسب آموزش نیستندفپس انتخاب یک استاد خوب و با تجربه میتوانند از بین این حجم بسیار از تالیفات گزینه های مناسب را در اختیار هنرجو قرار دهد.
2-اجراهای ردیف دستگاهی موسیقی ایرانی:
این مرحله از آموزش دارای اهمیت فراوانی ست،زیرا این قسمت از آموزش زمان فراگیری پیچیدگی ها و ظرایف فراوان موسیقی ایرانی است و هنرج باید برای انتخاب استاد مجرب سختگیری لازم را داشته باشد.این مرحله مهمترین قسمت آموزش میتواند باشد.
3-اجرای قطعات و اتودهای دوره های عالی و فوق عالی:
در این مرحله پشتکار و انگیزه هنرجو برای ادامه کار و جدیت و سخت کوشی حرف اول را میزند.
قطعات در این جا دارای سختی های بسیاری میباشد و گاه اجرای بی نقص آنها غیرممکن مینماید.اما حتما این قطعات قابلیت اجرا دارند که اساتید با تجربه برای آموزش ساز آنها را تهیه کرده اند.
پس راهی جز تمرین مستمر نیست.
نوشته مدیر آموزشگاه:بهزاد قضات
