در این گفتار نیز ما به ذکر موارد بسیار مهم و حائز اهمیتی میپردازیم که علاقه مندان سازهای کلاسیک باید قبل از انتخاب یکی از سازها کاملا مد نظر داشته باشند تا با اطلاعت صحیح و روشنگر وارد فرآیند آموزش شده و با آسودگی مسیر آموزش را با پشتکار طی کنند و به موفقیت دست پیدا کنند.
نکته بسیار مهم که در قسمت انتخاب ساز ایرانی هم به شکل دیگری بدان اشاره شد این است که سازهایی مانند ویولن،پیانو و گیتار کلاسیک دارای متد و رپرتوار اموزشی خاصی هستند که هنرجو را برای نوازندگی موسیقی کلاسیک آماده میکنند.
به این سوالات توجه کنید:
آیا اصولا به موسیقی کلاسیک و جدی و علمی علاقه مند میباشید؟
آیا تجربه شنوایی و ارتباط با این موسیقی را دارد یا اصولا این موسیقی جذبه ای برای او دارید؟
آیا وقتی تکنوازی یکی از این سازها را مثلا در یک سونات یا کنسرتو میشنوید همان لذتی که در ذهن داشت را برایتان به ارمغان می آورد؟
آیا شما علاقه مند به گوش کردن قطعات مثلا شوپن برای پیانو هستید؟
آیا تجربه شنیدن کنسرتو ویولن یا یک کوارتت زهی را داشته اید؟
آیا با نوازندگی جان ویلیامز(نوازنده برجسته گیتار کلاسیک) به لذت و حظ کافی میرسید؟
بدین صورت برای انتخاب ساز ابتدا باید موسیقی را که قرار است این ساز وسیله اجرای آن باشد را انتخاب کنید.ساز تنها ابزاری است برای بیان درونیات،حال مجرای گذر این درونیات یا همان سبک موسیقی برای شما دلپسند و جذاب هست؟
اگر اینگونه است که با خیال راحت به انتخاب ساز و صدای دلخواه باشید و از موسیقی لذت ببرید.
نکته بسیار مهم
شروع آموزش در تمامی سبک ها معمولا با قطعات پاپ میباشد.چرا که این قطعات برای گوش هنرجویان آشناست و باعث جذابیتهای اولیه که برای شروع آموزش لازم است مشود تا هنرجو در مسیر تمرین و آموزش قرار گیرد و تمرین را با علاقه بیشتری انجام دهد.
بعد از پیشرفتهای اولیه به زودی سراغ موسیقی کلاسیک خواهیم رفت و در ادامه فرآیند آموزش از این مسیر گذر خواهیم کرد.
هنرجویان عزیز باید بدانند که در همه هنرها این سبک کلاسیک آن هنر است که مبنا و میزان است.در موسیقی اکادمیک و علمی تنها این سبک را مرجع آموزش باید دانست و بعد از گذشتن از این مسیر و هر هنرمند دیگر میتواند بر اساس علاقه مندی ها تغییر سبک داده و ایده ها و تمایلات خود را پیگیر باشد.
پس موسیقی کلاسیک بر اساس داشتن رپرتوار جامع آموزشی مبنای آموزش میباشد.